Gratis levering til døren ved køb på over 599 KR. FRA IDAG OG HELE MARTS MÅNED LÆGGER VI 1 STK. HEL RØGET MAKREL I KASSEN !!!

Ristet skærising

med hvide asparges, grønne asparges og beurre blanc sauce

Opskrift til 4 couv.

Råvare liste:

600 gr. Skærising
8 stk. Grønne asparges
4 stk. Hvide asparges
1 bdt. Persille
200 gr. Smør
1 dl. Hvidvin
3 spsk. Hvidvinseddike
1stk. Skalotteløg
20 gr. Smør
10 gr. Smør
10 gr. Rapsolie
Salt og peber


Pynt: Dild, spansk kørvel og stedmorblomster

Skærisingfileterne lægges sammen så der er 2 ydersider. Varm en pande op og kom olien på, læg fileterne på panden og brun dem af i 1-2 min, kom de 20 gr. smør på panden og steg fisken yderligere 1 min, vend fisken om på den anden side og steg fisken 1-2 min ved svag varme, og fisken er færdig, krydre den med salt og peber.

De hvide asparges skrælles fra hovedet mod bunden og koges i 3 min i vand med lidt salt. De grønne asparges skæres på langs og halvvers og koges med i vandet i 2 min. Persillen fin hakkes. De hvide og grønne asparges ligges i en bøtte og 10 gr. Smør smeltes og hældes over aspargesene og de smages til med salt og drysses med hakket persille.

Beurre blanc:

Kog hvidvin, hvidvinseddike og et halvt skalotteløg op og lad det koge ind til det halve. Sigt løgene fra og kog essensen op igen. Skær smørret op i terne og pisk dem ned i den varme essens (evt. ved hjælp af en stavblender) smag til med salt og peber.

Server evt. retten med nye danske kartofler på siden.

 

Opskrift af:

Bjarke Jeppesen


Bjarke Jeppesen

Finalist ved årets kok 2019
Assisterende køkkenchef hos
Restaurant Hesselet