Gratis levering til døren ved køb på over 599 KR. FRA IDAG OG HELE MARTS MÅNED LÆGGER VI 1 STK. HEL RØGET MAKREL I KASSEN !!!

Ristet sej

med mangetout ærter, fennikel, grønne asparges brunetsmør hollandaise

Opskrift til 4 couv.

Råvare liste:

600 gr. Sej
300 gr. Mangetout ærter.
8 stk. Grønne asparges
1 stk. Fennikel
10 gr. Rapsolie
20 gr. Smør
Salt og peber
200 gr. Smør
1 stk. Citron
½ dl. Vand
4 stk. Æggeblommer


Pynt: Stedmor blomster, dild, timians blomst og dild

Sejen skæres op i 4 stykker og ristet på en forvarmet pande med rapsolie i 2 min, kom de 20 gr. smør på panden og steg fisken yderligere 2 min. Vend fisken om forsigtigt og bag den i ovnen 3 min. på 200 grader. Ved anretning flyt forsigtigt fisken over på tallerken, den kan nemt gå fra hinanden.
Skær de grønne asparges op i 4 stykker og kog dem i 2 min. Mangetout ærterne ristet på en pande med lidt smør og olie i 2-3 min. og drysses med salt og peber. Fennikel skæres op i kvarte og steges gyldne på en panden i 2-3 min i lidt olie og bages derefter færdig i ovnen i 5-8 min. drys med lidt salt bagefter.

Brunetsmør hollandaise:

Smøren brunes så det bliver lysebrunt og dufter af nødder, bagefter sigtes smøren igennem et klæde så kun det klare lysebrune smør der er tilbage. Varm den brunede smør op til 60-70 grader. Citronen presses og saftens vendes sammen med den ½ dl. Vand.
Citronvandet bringes i kog og der skrues ned for blusset til svag varme, pisk æggeblommerne langsomt i det kogende citronvand til det er let og luftigt skum. Pisk derefter smørret i lidt efter lidt og smag til sidst til med salt og peber.

Server evt. retten med nye danske kartofler på siden.

 

Opskrift af:

Bjarke Jeppesen


Bjarke Jeppesen

Finalist ved årets kok 2019
Assisterende køkkenchef hos
Restaurant Hesselet

 

Produkter fra KYSTEN

Mørksejfilet

1000 g 99,00 dkk