Gratis levering til døren ved køb på over 599 KR. FRA IDAG OG HELE MARTS MÅNED LÆGGER VI 1 STK. HEL RØGET MAKREL I KASSEN !!!

Ristet rødtunge

med grillet squash, asparges broccoli og brunet smørsauce

Opskrift til 4 couv.

Råvare liste:
4 stk. Rødtunge fileter uden skind.
1 stk. Squash.
8 stk. Asparges broccoli
1 stk. Skalotteløg
10 gr. Rapsolie
20 gr. Smør
Salt og peber
200 gr. Smør
25 gr. Mandler
25 gr. Hasselnødder
1 stk. Citron


Pynt: Rød basilikum

Varm en pande og kom olien på, når olien er varm lægges rødtungefileterne på og steges 1 min. ved høj varme, kom derefter de 20 gr. Smør på og steg fisken yderligere 1 min. Vend fisken om og lad den trækker på pande i 2 min ved svag varme, krydder med slat og peber. Asparges broccoli ristet på en pande med lidt olie og smør på til de er gyldne på den ene side og vendes derefter hvorpå de kan trækker færdig på eftervarmen. Squash´et skæres op i 4 stykker og ristet på en varm grill pande eller en varm grill i 2-3 min, vend squashen om og steg det 1 min på den anden side, drys salt og peber på.

Smørret smeltes i en gryde til det bruner og begynder at dufte af nødder. Når smørret er brunet sigtes det igennem et klæde så det kun er smørret der er tilbage og vallen er sigtet fra. Citronen skæres ud i citronfileter uden skal. Nødderne hakkes til grove stykker. Lun det klaret smør op til 60-70 grader og vend hakket skalotteløg, nødder og citronfileter i.

Server evt. retten med nye danske kartofler på siden.

 

Opskrift af:

Bjarke Jeppesen


Bjarke Jeppesen

Finalist ved årets kok 2019
Assisterende køkkenchef hos
Restaurant Hesselet

 

Produkter fra KYSTEN

Rødtungefilet 80-120 gr.

500 g 225,00 dkk